Profesyonel Web Çözümleri

Web projeniz  için en uygun teknolojiyi seçmek çok önemli bir husustur. Öncelikle ihtiyacın tam olarak belirlenmesi gerekiyor. Örneğin bir basit blog sitesine ihtiyacınız varsa elbette ki hazır altyapılarla ilerleyebilirsiniz. Bir haber sitesi yapmak istiyorsanız Wordpress, Wix yanlış bir seçim olacaktır. Çünkü var olan altyapı sitenizi kaldırmayacak duruma gelecektir. Bilindik haber sitelerini incelerseniz altyapılarının özel bir altyapı olduğunu göreceksiniz. Tabi ki de  Yapmak istediğiniz projeye göre altyapıyı bulmanız gerekecektir. 

Wordpress gibi hazır altyapılar sadece bir ihtiyacı giderebilir gelecekte ortaya çıkacak her ihtiyacınıza cevap vermeyecektir. Kısacası size sınırsız esneklik sunmayacaktır. Çünkü belli bir kalıp var. Mesala bir ev yapılmış bu evin size dar geldiğini düşünüyorsunuz istediğiniz kadar evi boyatın düzenleyen ev değişmeyecektir yine size dar gelecektir tek yol yıkıp yenisi yapmak. Wordpress sitesi de eğer gelecekte size yetersiz gelirse te yolunuz yıkıp yenisini yapmaktır. Bir evi yıkıp yenisini yapmak kolaydır lakin yazılım teknolojisinde çok büyük problem olacaktır. Sitenizin otoriterliği elinizden gitme riski çıkacaktır. Google'nin indesklediği tüm linkler kaybolacaktır.
 

Wordpress Sitelerin Avantajları ve Dezavantajları:

✓ Hızlı teslim edilebilir.

✓ Daha uygun maliyetle sahip olunabilir.

x Özel isteklerinize yanıt vermeyebilir.

x Güvenlik zaafiyetleri barındırma ihtimali yüksek.

x Sitede yavaşlama problemleri çıkma ihtimali yüksek.


 

Özel Yazılımların Avantaj ve Dezavantajları:

✓ Sizin istek ve ihtiyaçlarınıza yönelik planlama yapılarak hazırlanır.

✓ Tamamen özelleştirilebilir ve geliştirilebilir. (Ömürlüktür.)

x Projenin büyüklüğüne göre süreç uzun olabilir.

x Maliyeti hazır altyapıya göre yüksek olabilir.

 

SONUÇ:
Wordpress gibi hazır sistemler mükemmel değildir ve zaten mükemmel bir sistem diye bir şey yoktur ve WordPress için de bu durumda istisna değildir. WordPress dezavantajları hakkında bilgi sahibi olmak, çok fazla hayal kırıklığına uğramadan kullanmak adına önemlidir. Bu dezavantajları göz önünde bulundurarak önlem alabilirsiniz. Özel bir yazılım satın alarak ilerlemek projenizin geleceği için daha iyi olacaktır.

Siteniz kurmak için yardıma mı İhtiyacınız var ?

BRK WEB DESIGN® - Kurumsal | E-Ticaret | Muhasebe Sistemleri